Решението на Върховния административен съд (ВАС) трябва да бъде изпълнявано, не

...
Решението на Върховния административен съд (ВАС) трябва да бъде изпълнявано, не
Коментари Харесай

Йоловски: Предприемаме следващи стъпки, за да се подобри процеса по удостоверяване на машините

Решението на Върховния административен съд (ВАС) би трябвало да бъде изпълнявано, не може да бъде коментирано, тъй че подхващаме идващите стъпки. Това сподели министърът на електронното управление Александър Йоловски пред публицисти във връзка решението на Върховен административен съд за машинното гласоподаване, взето на 30 октомври.

Тогава магистратите анулираха решението на Централната изборна комисия (ЦИК) и върнаха машините за гласоподаване на балотажа. В претекстовете си съдиите записаха, че липсва съответно издадено позволение за удостоверяването на машините.

В случая засвидетелствуване на съответствието на машините е експлицитна подготвеност на министъра на електронното ръководство и той не може да я делегира на заместник-министър. Позоваването на Закона за администрацията, посочен като съображение за издаване на заповедта за прехвърляне, не може да послужи като правно съображение за това, написаха от Върховен административен съд в претекстовете си. 

Министър Йоловски, който през днешния ден е на изслушване в парламентарната Комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии, съобщи, че е поръчал на администрацията на министерството да направи оферти за възстановяване на цялостния развой по засвидетелствуване на сходството, тъй че да има доста по-добра законова наредба. Съвсем законосъобразно, поради и предишна процедура за възлагане на заместник-министър да удостоверява сходството, по този начин беше подходено, разяснява Йоловски.

Министърът отхвърли да разяснява изказванията, че е бил заплашван, дали е разпитван и има ли защита. Йоловски уточни, че има следствена загадка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР